BADRUM Rotavdrag 2012

Detta är godkänt ROT-arbete 2012Att genomföra en badrumsrenovering eller att bygga om ett badrum ger ROT-avdrag. Oavsett om du renoverar badrummet helt eller bara delvis, såsom nytt kakel eller montering av ny inredning, så kan du utnyttja ROT-avdraget för att halvera arbetskostnaden.

Tips för att använda ROT vid renovering av badrum 2012: Hitta certifierade hantverkare som utför badrumsrenoveringar, genom tjänsten på länken kan du gratis begära offerter på små och stora badrumsjobb från manuellt granskade badrumsfirmor.

En badrumsrenovering omfattar många olika moment, vilket gör att arbetskostnaden ofta blir relativt stor, alltså den del som ROT-avdraget halverar. Här är det alltså ofta särskilt lönsamt att utnyttja ROT. Är det en komplett badrumsrenovering, där ett gammalt badrum rivs och ett helt nytt byggs upp, kan man hamna över det maximala ROT-avdraget på 50 000 kr/person och år – då är det bra om ni är två i hushållet som kan dela upp ROT-avdraget mellan er och på så sätt nå en maxgräns på 100 000 kr.

Viktigt att komma ihåg är att just renoveringar av badrum (och andra våtutrymmen) inte bör utföras själv om du inte är helt säker på vad du gör. Felaktigt utförande kan leda till allvarliga fuktskador flera år senare, vilket kan skada både hälsa och plånbok (eftersom din hemförsäkring antagligen inte gäller om fuktskador uppstår på grund av en dåligt utförd badrumsrenovering.

rotavdrag 2012 badrumsrenovering badrum

Badrumsrenovering omfattas av ROT-avdraget 2012.